De creatie van originele tuinen & groenprojecten

Een gezellig stadstuintje, een stijlvol aangelegde of weids uitgestrekte tuin, een park of zelfs een intensieve of extensieve daktuin, … Het team van Christophe Serneels omarmt steeds weer de mogelijkheden om een tuin of groenproject te creëren dat voldoet aan uw verwachtingen en in elk seizoen zijn charmes behoudt. Daarvoor wordt telkens vertrokken vanuit de architectuur van de woning, de omgeving en de beleving zodat esthetiek en functionaliteit een homogeen geheel vormen. We verzorgen projecten voor zowel privépersonen als bedrijven, architectenbureaus en openbare besturen.

Om u een ultiem gevoel van ontspanning te bieden gaan onze ontwerpen verder dan groenaanleg en verhardingen alleen! We integreren waterpartijen zoals een zwemvijver, zwembad of biopool op een eigentijdse manier in uw tuin, voorzien beregening om uw groenaanleg van de juiste hoeveelheid water te voorzien, leggen gezellige terrassen aan in warm tropisch hardhout, construeren een poolhouse of bergruimte, plaatsen wanden in hardhout om inkijk te beperken of creëren een gezellige hoek waarin u even kan verdwijnen. Ook verlichting is dé sfeermaker bij uitstek in de tuin! We bespreken steeds samen welke elementen in aanmerking komen om mooi te belichten vanuit functioneel en/of esthetisch oogpunt en welke stijl van sfeerverlichting we hiervoor kunnen inzetten. Kortom, we creëren een totaalbeleving, een tuin waarin u elke dag kan thuiskomen en een vakantiegevoel kan ervaren.

Christophe Serneels

Onze werkethiek

Christophe Serneels tuinen is een dynamisch bedrijf dat samen met zijn medewerkers een heel eigen kijk heeft op tuinarchitectuur. Het bedrijf werd opgericht in 1994 en heeft hierdoor een brede waaier aan projectervaring en kennis opgebouwd. Onze team bestaat uit een 20-tal vaste medewerkers dat niets minder dan topkwaliteit poogt te bieden. We combineren snel en efficiënt werken met oog voor detail, een hart voor groen en een personal touch om zo elke keer opnieuw een persoonlijk verschil te maken en zo goed mogelijk aan de wensen van de klant tegemoet te komen.

We creëren originele tuinen en groenprojecten doorheen elk seizoen, elk met hun eigen kenmerken en eigenschappen. Samen met u trachten wij onze handtekening op een zo ecologisch mogelijke manier in de natuur te plaatsen. We proberen dat wat vaak onmogelijk lijkt, mogelijk te maken binnen elk budget, de beschikbare ruimte en met de nodige persoonlijke creativiteit.

Ontdek de mogelijkheden

Onze benadering

1. VERKENNEND GESPREK

We brengen uw wensen en verwachtingen in kaart zodat we een advies op maat kunnen geven.

2. Opmetingen

Een plattegrond en het nauwkeurig opmeten van uw perceel zijn de bouwstenen voor een correct uitvoerbaar ontwerp.

3. Ontwerp

Een planmatige voorstelling & 3D-ontwerp geven u al een mooi beeld van hoe uw project eruit zou zien.

4. Aanleg van uw project

Het definitieve ontwerp wordt gerealiseerd, uw droomtuin wordt werkelijkheid.

5. Onderhoud

Wij houden uw tuin in topconditie en voorzien indien gewenst de nodige snoei- en andere onderhoudsbeurten.

We verzorgen uw project van opmeting, ontwerp en aanleg tot onderhoud.

Naast totaalprojecten waarbij we een tuin creëren met groen, verhardingen, waterpartijen, tuinconstructies, … bieden we ook deelprojecten aan volgens ieders budget, noden en wensen. We trachten steeds vanuit ervaring, met kennis en vertrouwen in de mogelijkheden een tuin te realiseren waarin u elke dag kan thuiskomen en waar u tevens ook een vakantiegevoel mag ervaren.

Tijdens een eerste vrijblijvend en oriënterend gesprek verkennen we uw verwachtingen en de mogelijkheden alvorens een advies op maat te geven. Als u mee in het verhaal wenst te stappen gaan we over tot de nodige opmetingen en wordt een voorontwerp opgesteld waarin de krijtlijnen van uw tuin duidelijk vorm krijgen.

Ontwerp

Uw tuin krijgt vorm

Hoe uw tuin het perfecte verlengstuk van uw woning kan vormen? Christophe Serneels staat bekend om zijn eigen kijk op tuinarchitectuur en modelleert telkens originele tuinen en groenprojecten. Daarbij wordt steeds rekening gehouden met uw noden en verwachtingen. Wij vinden namelijk dat elk type tuin een unieke, specifieke en smaakvolle uitstraling verdient die ook aansluit bij uw persoonlijkheid. Landelijk, ecologisch, hedendaags, minimalistisch, organisch, een (kleine) stadstuin, daktuin, stads- of bedrijfspark, … we brengen uw groenproject graag tot leven. Volgend op een eerste verkennend gesprek creëren wij een planmatig voorontwerp in bovenaanzicht met bijkomend een levensecht 3D-ontwerp waarmee u uw tuin meerdimensionaal kan exploreren. Op deze manier krijgt u visueel voeling met de synergie tussen beide leefomgevingen en trachten we de overgang van ontwerp tot realisatie zo organisch mogelijk te laten verlopen. Na deze presentatie en bespreking werken we het gedetailleerd en definitief uitvoeringsontwerp uit om uw project concreet te gaan verwezenlijken.

Aanleg

Uw tuin komt tot leven

Staat het ontwerp van uw droomtuin op punt? Dan zorgen wij voor een vakbekwame uitvoering en een correcte opvolging om u steeds de best mogelijke kwaliteit te bieden. Onze vakmensen gaan aan de slag met hoogwaardige materialen en combineren dit met efficiënt werken, een oog voor detail en een hart voor groen. Terwijl wij ons focussen op de essentie, uw tuin, worden bepaalde aspecten uitgevoerd door specialisten met elk hun specifieke vakkennis. Wij blijven in deze fase van het project uw rechtstreekse aanspreekpunt. Dat schept niet alleen vertrouwen maar creëert ook een aangename en eenvoudige samenwerking.

Onderhoud

Kom tot rust in uw tuin, zonder zorgen

Bent u drukbezet of heeft u geen behoefte om uw eigen tuin te onderhouden? Ons team neemt met plezier het specifiek onderhoud op vraag of periodiek onderhoud van uw tuin voor hun rekening. Komt tot rust in uw tuin, zonder zorgen.

Scroll naar boven