Rijmenam - dorpskern

1ste prijs ‘Publieke Ruimte’ 2021 voor de dorpskern van Rijmenam

De herinrichting van de dorpskern van Rijmenam (Bonheiden) heeft de prijs voor ‘Publieke Ruimte’ 2021 gewonnen. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door Infopunt Publieke Ruimte aan de ‘beste’ openbare ruimte van Vlaanderen en Brussel. De Prijs Publieke Ruimte is een erkenning voor goed opdrachtgeverschap en voor een kwaliteitsvol ontwerp en vakkundige uitvoering van het project.

De herinrichting van haar kern bewijst dat Rijmenam op duurzame wijze een dorp kan zijn met een kwalitatieve leefomgeving en een prachtige beeldruimte. De dorpsbewoners zijn blij met het resultaat. Rijmenam is weer de parel aan de Dijle. Bij de herinrichting ging er veel aandacht naar de herwaardering van het authentieke dorpskarakter. De heraanleg heeft een hoge beeldkwaliteit waarbij straatmeubilair, verhardingen en beplanting in harmonie zijn. Het veelvuldig toepassen van vaste planten in openbare ruimten is vernieuwend en fleurt het dorp letterlijk op.

De jury waardeerde in het bijzonder ook de samenwerking tussen het gemeentebestuur, Pidpa en Aquafin waarbij extra aandacht ging naar de hemelwaterinfiltratie in het openbaar domein.

Prijs Publieke Ruimte 2021 naar Tongeren en Rijmenaam – CGconcept.be

Tongeren en Rijmenam winnen prijs voor beste openbare ruimte: “Geen uitlaatgassen meer van auto’s en brommers” I VRT NWS:nieuws

Scroll naar boven